Home » Sitemap navigatiesysteem » voor ondernemers » Eenheid in jouw team

Eenheid in jouw team

Gepubliceerd op 3 juli 2020 om 09:38

Eenheid in jouw team

Betrokkenheid werknemers verhogen medewerkers motiveren en stimuleren.

Werkt jouw personeel alleen maar om te overleven en moet jij continu overal achter aan? Vergroot de eenheid in jouw team zodat jij meer omzet draait. Blij en betrokken personeel = meer omzet. Hier wat tips en inzicht om de betrokkenheid van jouw personeel drastisch te verhogen.

 

Iedere persoon is anders. 
Benader elke werknemer anders. Iedereen is uniek. De ene is wat meer stimulans nodig en de ander wil en kan wat meer losgelaten worden. Personalisering is zeer motiverend voor de bestaande werknemer. 
Kijk naar de persoon achter de werknemer.


Wees het goeie voorbeeld.
Behandel je personeel zoals je zelf ook graag behandeld wil worden. Hoe kan jouw personeel gemotiveerd zijn terwijl jij zelf de kantjes er van af loopt. Hoe kan jij verwachten van jouw personeel om over te werken terwijl jij 18:00 uur klok naar huis gaat? 

 

Deel en vier alle successen! 
Alle kleine extraatjes na behaalde target of geklaard project vinden mensen fijn. Bijvoorbeeld een borrel of BBQ of een ander gezellig kleinigheidje. Stuur iemand eerder naar huis op het moment dat hij of zij haar werk goed doet. Verhoging op salarissen zijn vaak GEEN goede motivator.

 

Zorg voor fijne en prettige werkomstandigheden.

Hoe kan jij meer omzet behalen als jouw personeel zich niet prettig voelt op zijn of haar werk? Dit kan toch niet? Matige omstandigheden of slechte gereedschap en software met te hoge werkdruk, is niet alleen frustrerend maar voelt voor personeel ook alsof ze niet belangrijk zijn. Voor betere focus en resultaat, plaats personeel in een rustige en fijne werkomgeving. Als jij graag wil dat zij hun werk goed uitvoeren, zullen ze ook van goede machinerie, computers en gereedschap voorzien moeten worden. Oude troep betekend op korte termijn minder omzet en meer kosten en op langer termijn een slecht imago voor (toekomstig)personeel als voor (toekomstige)klanten.

 

Doorgroeimogelijkheden en ruimte voor ontplooiing.

Mensen die houden er van nature niet van om alleen maar hetzelfde te moeten doen. Laat ze kennis maken met creativiteit voor meer motivatie en geef ze de ruimte om zich door te laten ontwikkelen. Dit geeft een motiverende boost aan de mensen die graag meer willen. 

 

Communiceer goed. 
Communicatie en personeel betrekken bij jouw business geeft het gevoel dat ze gezien worden en horen bij een team.
Wees open, duidelijk en op tijd naar je personeel.

Dit stimuleert betrokkenheid bij je bedrijf en geeft je business een boost.
Slechte communicatie betekend onzekerheden en tijd verspilling door dat ze geen kant met jou op kunnen en niet weten wat er gebeuren moet of waar ze aan toe zijn. 

Betrek medewerkers bij je beslissing. 
Ben jij een lompe boer die alles maar op eigen houtje beslist en BAM! iedereen maar er mee confronteert of een slimme strateeg die beseft NIET zonder zijn team te kunnen en alle mogelijke gevolgen van een beslissing mee neemt? Maak samen met je team een planning doe dit niet te vaak alleen... soms dingen alleen beslissen is niet erg maar als jij je personeel niet betrekt, hoe kun jij dan verwachten dat zij WÉL bij jouw bedrijf betrokken zijn. 

 

Stel realistische eisen en doelen. 
Niks is zo demotiverend dan hard werken en geen resultaten zien. Perfectionistisch willen zijn maar dat het bijna onmogelijk is voor je personeel om er helemaal aan te voldoen. Als je personeel regelmatig de grond in geboord wordt bij bijvoorbeeld een overdreven strenge Toolboxmeeting omdat zij niet aan jouw eisen of doelen hebben voldaan, is dat de grootste stimulans voor je personeel om weer over te willen naar een andere werkgever. 

 

Geef oprechte complimenten. 
Heel veel mensen gaan met tegenzin naar hun werk omdat ze afgebrand worden op hun werkzaamheden of geen waardering ontvangen om hun werk. Waardering is één van de belangrijkste motivator die er maar bestaat! Slechte waardering betekend slechte functionaris en dat betekend weer minder omzet!

 

Wees betrouwbaar en geef vertrouwen. 
Wat is fijner dan het gevoel hebben dat jij vertrouwd wordt in je werk en de vrijheid krijgt. Dat je niet continu op je vingers wordt gekeken en als in de gevangenis bewaakt wordt. Geef je personeel niet het gevoel dat ze in de gevangenis zitten en zich heel beperkt kunnen voortbewegen. Iedereen is uniek laat mensen hun werk doen op de manier die bij hun zelfstandigheid past. Het is wel fijn om tips en trucs te ontvangen als iets beter kan en niet achteraf alles wordt afgekeurd. Dit geeft vertrouwen aan personeel.
Wees ook eerlijk in de betaling en bonussen wat ze verdienen. »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.